top of page

Psykomotorisk træning som holdundervisning

Holdundervisning har den klare fordel, at der kan være flere deltagere, og det kan styrke sammenholdet på arbejdspladsen. Forskellige variationer af holdtræning kan tilpasses virksomheden efter jeres behov og ønsker. Udgangspunktet for al holdtræning er at forebygge og minimere skavanker og fremme trivsel og sundhed hos den enkelte. På alle hold arbejder vi med at øge kropsbevidstheden, og der lægges vægt på at skabe en sundhedsfremmende adfærd hos medarbejderen. Det vil resultere i færre sygedage. Målet med træningen er at give den enkelte fysiske og mentale ressourcer samt opbygge robusthed. 

 

Holdtræningen:

 

  • Pausegymnastik

Pausegymnastik er 5-10 minutters aktiv pause med location på kontoret. Her tilbydes stabilitetstræning af muskulatur relateret til holdning og afspænding. 

 

  • Forebyggende træning

Holdningskorrigerende træning med fokus på optræning af mave- og rygmuskulatur for at give kroppen den fornødne stabilitet og lægge grundlaget for varige forbedringer. Smerter i ryg, nakke og skuldre er i langt de fleste tilfælde uspecifikke, men behandles overordnet bedst ved et veltilrettelagt træningsprogram med fysisk aktivitet i afmålte doser. Der arbejdes ligeledes med kropsbevidsthed, som kan give den enkelte mulighed for at tage ansvar for egen sundhedsadfærd.

 

  • Forebyggelse af stress med afspænding og blid bevægelse

Undervisningen er tilrettelagt med afspændingsøvelser der styrker kroppens forsvar, afhjælper spændinger og giver mental ro. Den enkelte får redskaber til at kunne slappe af og opnå en bedre søvn. 

  • Opbygning af kropslig styrke

Træning giver øget energi i hverdagen og forebygger og afhjælper skavanker gennem funktionel styrketræning, koordination og balance. De store muskelgrupper bliver arbejdet igennem, og der kommer sved på panden. Holdet afsluttes med udstrækning. Holdet kan erstatte et fitness-abonnement. 

 

photography by: birgittewintherhinge.smugmug.com
bottom of page